torsdag 4. september 2008

jacksons point

Nå sitter jeg utendørs, barføtt med laptopen på fanget. Det er fortsatt deilig og varmt og vi har kommet til Jacksons Point, Frelsesarmeens camp og kurssenter halvannen time fra Toronto. Stedet ligger idyllisk til ved Lake Lashigan. Her skal vi være i fem uker.

I morges startet vi dagen med å dele litt av våre forventninger, før vi tok en spasertur rundt i nabolaget. Regent Park er et område med ca 10 000 inbyggere. Bygningsmassen er for det meste fra 1950-tallet, da de rev ned alt det som lå der før, og forsøkte å bygge et nytt og bedre sted for folk å bo midt i byen. Utviklingen har ikke gått så bra. Frelsesarmeen har drevet et 614 korps der i syv år nå. Regent Park har et dårlig rykte. Mange har hørt om gjengene og drapene som har foregått her, og de ser at folk er fattige. Over 110 ulike nasjonaliteter er representert. Mange religioner, mange kulturer, mange språk. Men nabolaget er også preget av noe annet. Det er en samhørighet og en stolthet over byen og nabolaget som er positiv. Og engasjementet har fått en gjeng mødre som kaller seg "The Dreamers" til å plante en fredshage midt i Regent, som et minne over alle liv som har gått tapt i området. Det er mye optimisme å spore.

Men Regent Park møter i disse dager nye utfordringer. De gamle blokkene og husene rives til fordel for nye blokker (skyhøye). Folk må flytte, og ser at nabolaget forandres. Noen bor midt mellom to byggeplasser. Regent Park ligger klemt mellom to andre, svært velstående, urbane nabolag. Kun en gate skiller Regent Park og Cabbagetown, hvor sistnevnte er preget av store eneboliger, flotte hager og rike mennesker. Kontrasten er enorm.

Jeg begynner etterhvert å forstå mer av hvordan ting fungerer her, og hva jeg skal gjøre. Nå skal vi vært øyeblikk ha en samling rundt bålet. Og jeg skal bli enda bedre kjent med teamet. Jacksons Point blir nok et bra sted å være de neste ukene.

Ingen kommentarer: